Proiectul ”Acces spre succes”

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului.

Instituțiile partenere:

”Acces spre succes”, cod PN2058, își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.Proiectul

Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, între 01.09.2021 și 28.02.2024 în localitatile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (jud. Sibiu) si Albesti, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (jud. Mureș).

Date de contact:

Daniela Preda – Manager proiect

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID)

Email: [email protected]

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

  • FUNDAŢIA EUROPEANĂ PENTRU CONSULTANŢĂ, IMPLEMENTARE ŞI DEZVOLTARE (FECID), ROMÂNIA

  • INSPECTORATUL SCOLAR JUDEȚEAN SIBIU, ROMÂNIA

  • INSPECTORATUL SCOLAR JUDEȚEAN MURES, ROMÂNIA

  • UNIVERSITY OF SOUTH-EASTERN, NORVEGIA

  • INNOVIUS AS, NORVEGIA

Prin proiectul „Acces spre succces”, 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural, vor beneficia de activități educaționale, non-formale și de integrare socială în vederea prevenirii abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii. Un parcurs școlar cât mai complet și dezvoltarea unor abilități psiho-emoționale sănătoase și creșterea încrederii în sine, le vor asigura acestor copii, în viitor, premisele pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și coezive.

Măsurile adresate direct grupului primar de beneficiari sunt corelate cu măsuri auxiliare adresate colegiilor acestora de școală, cadrelor didactice și psihologilor, dar și grupelor de părinți.